Magnus Tinglöf, vd på Flexator, berättar i klippet vad som händer med de anställda som nu varslats om uppsägning. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Klart: Flexator i Anneberg lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Nu har de anställda på Flexator i Anneberg fått skriva under sina uppsägningsbesked. Efter fackliga förhandlingar är det nu klart att verksamheten lägger ner.

Totalt är det 105 personer som berörs, men vissa har valt att säga upp sig innan de fått sitt besked. Företagets vd, Magnus Tinglöf, säger att fokus nu ligger på att medarbetarna ska kunna ta sig vidare.

– Vi tycker att det är viktigt och jobbar nära näringslivet i Nässjö och kommunen för att försöka hitta nya jobb till våra medarbetare, säger han.

Verksamheten hålls igång till första kvartalet nästa år och det är inte klart vad som händer med lokalerna, som ägs av företaget. Bakgrunden till nedläggningen är för dålig lönsamhet.

– Det är ett tungt besked att lämna till medarbetarna då vi tillsammans under flera års tid försökt vända den negativa trenden med en verksamhet som går med förlust, sa Magnus Tinglöf i samband med nyheten i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.