Foto: SVT

Klart: Förslaget om nya badet – utan äventyrsbad – röstades igenom

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång debatt med efterföljande omröstning  i Jönköpings kommunfullmäktige står det nu klart att  det kommer att byggas ett nytt bad och det är majoritetens förslag som gäller. Med flera sim- och hoppbassänger men utan äventyrsbad och relax.

Enligt förslaget ska det byggas ett helt nytt bad, framför det befintliga Rosenlundsbadet, med inriktning på undervisning, motions- och tävlingssim. Prislappen ligger på 884 miljoner kronor.

Under debatten i kommunfullmäktige idag framförde V att man ansåg att det borde ingå en relax i det nya badet medan SD antingen ville återremittera ärendet eller renovera det befintliga badet istället för att bygga ett nytt. Huvudförslaget som har stöd av C, S, M, L, MP och KD vann omröstningen med 67 mot 10. 3 avstod.

Namnunderskrifter samlades in

Sedan kommunens majoritet presenterade sitt förslag på ett nytt bad så har det varit många diskussioner, inte minst bland kommuninnevånarna och en namninsamling med över 3000 underskrifter har lämnats in till kommunledningen. Kritiken har främst handlat om frånvaron av något äventyrsbad eller relax. Enligt förslaget ska det dock ingå en familjebassäng.

Foto: Jönköpings kommun

Vad som kommer att byggas på ytan där Rosenlundsbadet i dag ligger är oklart i nuläget. På sikt skulle det enligt kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) vara möjligt att bygga utomhusbassänger där, men det är inget som finns med i det planerade projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.