Roar Hansen har senast varit tränare för Åtvidabergs FF. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Klart med ny tränare för IFK Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamo och Roar Hansen är överens om ett tvåårskontrakt. Avtalet gäller från den första januari nästa år.

Roar Hansen kommer närmast från Åtvidabergs FF där han under två och ett halvt år varit lagets huvudtränare. Under hösten 2017 har han haft rollen som manager.

– Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta till oss Roar Hansen. Roar har varit med på radarn ända sedan situationen med Christian uppdagades och det känns glädjande att vi nu kan presentera honom som ny huvudtränare i föreningen, säger sportchef Tomas Lundqvist i ett uttalande.

Det var i oktober som det blev känt att IFK Värnamos seriekonkurrent Öster hade visat intresse för lagets dåvarande tränare Christian Järdler. Och efter många turer blev det i förra veckan klart att Järdler skrivit ett treårigt kontrakt med Växjöklubben.

LÄS MER: IFK Värnamos tränare vill lämna klubben

Roar Hansen som nu tar över Värnamo har tidigare varit tränare i just Öster, som han lyckades ta till Allsvenskan 2012.

– Det känns super att få komma till Värnamo och tillbaka till Småland. Det känns redan som att man har en relation med klubben, dels då man har spelat mot IFK så många gånger men även då man känner så många spelare och ledare som har varit i klubben, så som Peter Kuno Johansson, Jörgen Petersson, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Freddy Söderberg med flera.

LÄS MER: Järdler lämnar IFK Värnamo för Öster

Förutom en assisterande tränare kommer Roar Hansen att ha Jonas Thern till hjälp när det gäller utvecklingen av unga spelare som flyttas upp. En ny assisterande tränare för IFK Värnamo kommer, enligt lagets webbsida, att presenteras inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.