Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det nya styret i Nässjö presenteras på måndagen. Den kommande mandatperioden kommer kommunen styras av S, C, KD och V. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Klart vilka som ska styra Nässjö – fyrklöver tar över

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart hur Nässjö ska styras de kommande fyra åren. På en presskonferens på måndagen meddelade Socialdemokraterna att de kommer styra kommunen i minoritet tillsammans med Kristdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet.

Socialdemokraterna bjöd in till en presskonferens vid lunchtid på måndagen. Tillsammans med SAFE och Miljöpartiet som stödjer minoritetsstyret når man 31 av 57 mandat i kommunfullmäktige. Nässjö har den senaste mandatperioden styrts av en minoritet bestående av S, KD och C, men tappade i stöd i valet. Men tillsammans med Vänsterpartiet fortsätter man alltså att styra.

I klippet ovan hör du S och V motivera varför man valt varandra och varför SD  valts bort.

Sara Lindberg (S) fortsätter som kommunstyrelsens ordförande. Kent Karlsson (KD) och Anders Karlsson (C) blir kommunalråd på 50 procent vardera.

Sverigedemokraterna blev största parti i Nässjö med 27,7 procent, två procentenheter mer än Socialdemokraterna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.