Trafikverket får nu i uppdrag att förbereda byggstart. Foto: SVT

Klartecken för ombyggnad av riksväg 26 Jönköping – Bankeryd

Publicerad

Nu har regeringen gett klartecken för ombyggnad av riksväg 26 mellan trafikplats Hedenstorp och Månseryd utanför Jönköping. Vägen är hårt trafikerad och används av många pendlare från bland annat Bankeryd, Habo och Mullsjö.

Trafikverket får nu i uppdrag att förbereda byggstart.

– För att öka både vägens kapacitet och trafiksäkerheten är det nu möjligt för Trafikverket att förbereda byggstart till 2025-2027, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) i ett pressmeddelande.

Idag är sträckan bitvis tvåfilig, men nu ska det bli två körfält i vardera riktning vilket ska minska risken för trafikstockning. Det är mycket tung trafik på vägen i kombination med pendlare som ska till och från Jönköping.

I området planeras för utbyggnad av både företag och bostäder, vilket sannolikt kommer öka flödet av lastbilar och bilar på sträckan ännu mer..

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.