Det blir inget mer spel på reservarenan i Borås för IFK Värnamo – nu har Finnvedsvallen fått klartecken för spel. Foto: Adam Ihse/TT

Klartecken för spel på Finnvedsvallen i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Finnvedsvallen fått klartecken för allsvenskt spel. IFK Värnamo får nu chansen att visa upp sig för hemmapubliken för första gången den här säsongen när Brommapojkarna kommer på besök på torsdag.

På grund av den sena våren har kommunen inte fått gräsmattan på Finnvedsvallen i speldugligt skick. Därför har lagets två inledande hemmamatcher mot Mjällby och AIK fått spelas på reservarenan Borås Arena.

IFK Värnamo har förlorat mycket pengar på de båda matchflyttarna, men nu har planen alltså fått godkänt för spel.

– Det är en sten som släpper från mitt hjärta. Det är jätteskönt. Det är vår livlina att ha våra hemmamatcher på hemmaplan. Både sportsligt och ekonomiskt är det här jätteviktigt för oss, säger Kaj Larsson evenemangsansvarig i IFK Värnamo till Värnamo Nyheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ännu en match ställs in på Finnvedsvallen och istället spelas i Borås. Hör kommunen berätta om besvären med gräset i klippet ovan. Foto: Sandra Wennergren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.