Istället för bal blev det en mindre fest tillsammans med klassen för Lisa Bobin och Ebba Holmgren. Foto: SVT/privat

Klassfest istället för bal för många studenter

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen bal men väl en middag med klasskompisarna och Lisa Bobin Lindqvist från Jönköping fick trots allt använda sin klänning som hon köpte redan i höstas.

– Det blev väldigt personligt, bättre än förväntat.

I början av april berättade vi att studentbalerna på kulturhuset Spira i Jönköping var hotade efter regeringens beslut om att förbjuda folksamlingar med mer än 50 personer.

Lisa Bobin Lindqvist i trean på Per Brahegymnasiet var besviken och visade då upp sin ljusblåa balklänning som hängde hemma i ett fodral.

Under tisdagskvällen fick den trots allt användas eftersom Kulturhuset Spira i Jönköping nu istället anordnar klassfester med ett tak på 40 personer.

– Det var väldigt bra stämning, jag tycker det var kul.

Annorlunda studentfirande

Även studenten blir annorlunda för denna årskurs studenter. Lisa Bobin Lindqvist går på Per-Brahegymnasiet och där kommer det var utspring klassvis för studenterna både torsdag och fredag.

– Vår klass springer ut klockan halv fem och vi får ha två anhöriga på plats.

Efter det blir det en liten studentmottagning hemma hos Lisa med den närmaste familjen och några vänner.

– Min släkt bor på lite olika håll i landet, så vi får kanske ha någon mottagning senare.

Vad tänker du om att studenten blev så här på grund av coronapandemin?

– Det är ju jättetråkigt för det här är ju något man gör en gång i livet. Men man får göra det bästa av det, festen med klassen blev ju jättebra trots att det inte blev någon bal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.