Foto: SVT

Kommunala bostadsbolag i Jönköping slås samman

Uppdaterad
Publicerad

Fem mindre kommunala bostadsbolag i Jönköpings kommun ska slås samman i ett gemensamt bolag, Junehem AB. Det föreslår kommunstyrelsen.

I somras beslutade fullmäktige i Jönköping om att de mindre kommunala bostadsbolagen Bankerydshem, Grännahus, Norrahammars kommunala bostäder, Bottnaryds bostads AB och Visingsöbostäder skulle slås samman. Stadskontoret har nu tagit fram ett förslag om hur det ska gå till. Ett förslag som nu kommunstyrelsen har antagit, skriver Jönköpings-Posten.

Blir effektivare

Orsaken bakom förändringen är att kommunen anser att ett större bolag blir mer effektivt när det gäller att bygga nya bostäder. Något som det är ett stort behov av.

Jönköping

– Vi tror att det blir mer kraftfullt. Det är är komplext att bygga mycket och då behöver vi kompetens och finansiella muskler, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Personalen i de olika bolagen kommer att flyttas över till det gemensamma bolaget. Det ska ske från den 1 januari nästa år. Enligt JP så är namnet Junehem redan registrerat av en kvinna i Nässjö. Ann-Marie Nilsson säger till tidningen att om det är så får de hitta ett annat namn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jönköping

Mer i ämnet