Genrebild. Foto: Arkivbild. SVT

Kommunalt anställda assistenter attackerades

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun har anmält en incident till Arbetsmiljöverket efter att två personliga assistenter blivit attackerade av en brukare.

Personen som attackerade dem har personlig assistans från kommunen och enligt anmälan till Arbetsmiljöverket bedöms denne ha så stort behov av stöd och är utåtagerande att dubbel bemanning krävs.

Det började inomhus när en av assistenterna kände sig hotad och drog sig utom undan, men då uppstod tumult och assistenten fick ta emot dödshot och styptag.

Försökte avleda uppmärksamheten

När sedan brukaren ville gå ut kände sig assistenterna nödgade att följa med, men nu blev den andra assistenten attackerad och hotad. Ett försök att avleda leder till att de blir spottade på.

Till slut avbryter assistenterna arbetet och lämnar brukaren hos anhöriga. Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket. Det är oklart om händelsen har polisanmälts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer