Kommunen avråder från bad i Järsnäs

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun har undersökt badvattenkvalitén vid det kommunala fritidsbadet Lillsjön i Järsnäs. Proverna visar förhöjda halter av bakterier och man avråder nu från bad i sjön.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden inledde i förra veckan provtagning av vattnet vid de kommunala friluftsbaden i Jönköpings kommun. Sedan resultaten nu kommit in har man beslutat att avråda från bad i Lillsjön.

Detta på grund av förhöjda halter av E.coli och intestinala enterokocker i vattnet. Kommunen avråder från bad vid badplatsen tills nya prover visar på att antalet bakterier har minskat. 

– Vi förbjuder inte bad men vi avråder på grund av att man kan bli sjuk, säger Jessica Svensson, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Under måndagen har personal tagit nytt prov och skyltat upp vid badplatsen. Innan veckan är slut ska nytt provresultat vara klart.

Här får du veta mer

Visa

Vill man veta hur det står till med badvattenkvaliteten på de kommunala fritidsbaden i sommar kan man besöka badplatsen.havochvatten.se som är en tjänst på Havs- och vattenmyndighetens hemsida. Där finns alla kontrollerade badplatser i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer