Foto: TT

Kommunen varnar för falsk hemtjänst

Publicerad

Jönköpings kommun går nu ut och varnar för kvinnor som utger sig komma från hemtjänsten för att få komma in till äldre personer.”Detta gör att vi måste varna äldre så att de inte släpper in okända personer i sitt hem”, skriver man i ett pressmeddelande.

Det enklaste sättet att kontrollera om personen som ringer på kommer från hemtjänsten är att be om att få se en id-bricka och kontrollera att personen är den som bilden på id-brickan föreställer.

– Det är viktigt att medborgare som har hemtjänst säkerställer vem det är de släpper in i sitt hem, säger kommunens äldreomsorgschef Camilla Johansson.

Avråder från att släppa in okända

Kommunen uppmanar dessutom den som är äldre att vara observant om någon ringer på dörren andra tider än när man väntar besök, samt att inte släppa in okända personer.

”Har du någon form av vård- eller omsorgsinsats, t.ex. hemtjänst, och känner dig osäker, så ring din hemtjänst, hälso- och sjukvårdsteam eller ditt hemteam och stäm av”, skriver man.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.