Nässjö kommun har beslutat om rökförbud på lokala lekplatser. Foto: SVT

Slutrökt på lekplatser – av hänsyn till barnen

Publicerad

På lekplatser i Nässjö har Nässjö kommun fått flera påpekanden om att vuxna röker och slänger cigaretter vid de lokala lekplatserna, igår togs beslutet om att rökning förbjuds vid de lokala lekplatserna i Nässjö kommun.

–Vi har haft en dialog med varandra och fått påpekanden om att vuxna röker vid lekplatserna, så igår kväll togs beslutet att vi förbjuder rökning, säger Anna-Carin Magnusson ledamot i kommunfullmäktige.

Anna-Carin menar att det är av hänsyn för barnen man beslutat om ett rökförbud och om man vill röka får man göra det på en annan plats.

– Det kommer inte vara ett polisärende, men nu kan man peka på skylten och säga till de som röker att man inte får det, berättar Anna-Carin.

Regeringen föreslog i vintras ett rökförbudet som skulle omfatta perronger, hållplatser, lekplatser och uteserveringar.  Det förslaget har tills vidare lagts på is.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.