Foto: Johan Nilsson/TT

Konfronterade person utanför lägenheten – rispades med kniv

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus efter att ha blivit attackerad av en knivbeväpnad person i ett flerbostadshus i Jönköping. Händelsen inträffade natten mot fredagen i området Liljeholmen. Enligt polisens vakthavande befäl Mikael Ehne kan det handla om att mannen rispats upp mot 30 gånger med en kniv.

klockan 03.06 ringde en kvinna polisen från sin bostad och uppgav att hennes sambo hört ljud från ytterdörren till lägenheten. Sambon tittade ut genom tittögat på dörren och såg då en man som stod framåtlutad mot dörren och höll på med något.

Han öppnade dörren och konfronterade mannen utanför. Mannen drog då fram en mindre kniv och gjorde utfall. Enligt polisen uppstod någon form av tumult och mannen blev rispad av kniven på flera ställen på kroppen.

Sprang från platsen

Hur ser det ut med skadorna på mannen?

– Omfattande, de preliminära uppgifterna är att det handlar om upp mot 30 rispningar, säger Mikael Ehne.

Därefter lämnade gärningsmannen platsen springandes.

En anmälan om grov misshandel har upprättats. I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet. Mannen som är född i början av 90-talet fördes med ambulans till sjukhus, men han ska enligt polisen trots de omfattande knivrispningarna inte vara allvarligt skadad.

Söker vittnen

– Det är en väldigt allvarlig situation, säger Mikael Ehne samtidigt som han lägger till att polisen söker efter vittnet som kan ha hört eller sett något i samband med händelsen.

– Ja, vi är intresserade av iakttagelser.

Han berättar att polisen kommer att knacka dörr under dagen för att höra om grannarna har några uppgifter.

Är det så att den misstänkta gärningsmannen försökte göra inbrott i en grannlägenhet?

– Vi vet inte, men det verkar som det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.