Filip Zezovski Lind, Jönköpings kommuns konstintendent menar att det är konståterbäring i form av ett lotteri. Foto: TT

Konstverk lottas ut till Jönköpingsborna

Uppdaterad
Publicerad

Jönköping kommun har gått igenom sin konstsamling och kommit fram till att den är lite för stor, därför lottar de nu ut överbliven konst till invånarna i Jönköpings kommun.

Kommunen samlar på konst för att kunna utsmycka skolor, förskolor och äldreboenden. Men när Jönköpings kommun tittade igenom samlingen upptäckte de att det var konst som inte användes.

– Nu vill vi ge invånarna möjligheten att ta del av de utgallrade verken genom en konståterbäring i form av ett lotteri, säger Filip Zezovski Lind, Jönköpings kommuns konstintendent.

Först till kvarn

Enligt Jönköpings kommun kommer alla ha möjlighet till att vara med i lotteriet, men det finns bara 200 lotter så det gäller att vara först till kvarn.

Vad man kan vinna på lotten är konstverk i alla olika former, tekniker, och utförande. Vissa konstverk är traditionella målningar, andra kan vara grafik, keramik eller textil, stora och små.

Lotteriet sker på lördag 30 mars, mellan klockan 11 och 15 på Syrgasvägen 7 vid södra Munksjön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.