Kontroll avslöjar – mängder av insekter funna i butik i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En butik i Jönköping sålde förpackade varor som det fanns insekter i. Det uppdagades vid en kontroll av miljö- och hälsoskydssnämnden. Kontrollanterna hittade insekter på lagret och i butiken på golv, hyllor samt i förpackningar.

Miljö- och hälsoskydssnämnden hittade en ”omfattande mängd insekter” när de gjorde kontrollen av butiken i Jönköping som bland annat säljer livsmedel. Det skriver nämnden vid Jönköpings kommun i rapporten.

Förutom insekterna uppdagades det även att temperaturen på butikens frysar avvek från lagkravet. Temperaturen på frysen på lagret uppmättes till cirka fem minusgrader medan lagkravet är att djupfrysta livsmedel ska förvaras i arton minusgrader. I frysen förvarades bland annat kyckling.

Uppföljning

Butiksinnehavaren framförde vid kontrollen att de genast ska rengöra lokalen och kontakta sitt skadedjursbolag. De blev också tillsagda att gå igenom alla förpackningar och slänga dem som kan vara angripna av insekter. Miljö- och hälsoskyddsnämnden ska följa upp ifall butiken håller sig till lagkraven under veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.