Foto: SVT/Simon Fredling Jack

Kraftigt ökad provtagning för Covid-19 vid drop in-mottagning

Publicerad

Kön, främst personer sittande i bil, ringlade sig lång på onsdagsmorgonen vid det tillfälliga provtagningstält som satts upp på en parkering vid köpcentret Asecs. Under tisdagen ökade genomförda tester mångfalt, från en dag till en annan.

Enligt Mats Siljehult, verksamhetschef vid vårdcentralen Wetterhälsan, var det högt tryck under våren med över 200 provtagningar vissa dagar. Under sommaren genomfördes varje dag mellan 20 och 60 tester. Men nu har det ökat mångfalt.

När plötsligt fler önskar testa sig för Covid-19 igen vill Wetterhälsan möta behovet genom att ytterligare förbättra tillgängligheten.

Corona Jönköping

– Vi vill flytta till en bättre och mer lättillgänglig plats. Därför för vi samtal med Elmia om att kunna ha en provmottagning där, förklarar Mats Siljehult.

I klippet ovan hör du Mats Siljehult berätta vad han tror är orsaken till det ökade trycket för att testas för Covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet