Foto: ur Polisens förundersökning

Kraftigt sänkt straff för kvinna som högg man i ryggen med kniv

Publicerad

Den kvinna i 45-årsåldern som dömdes till åtta års fängelse i Jönköpings tingsrätt för att med kniv ha försökt döda en manlig bekant får straffet kraftigt sänkt. Kvinnan döms i Göta hovrätt till tre års fängelse och brottsrubriceringen ändras till grov misshandel i stället för försök till mord.

Kvinnan var inneboende hos mannen och var påverkad av narkotika och alkohol när hon attackerade honom. Hon har i telefonsamtal med en vän, strax före händelsen, sagt att hon ska ”hugga honom”. Men hovrätten skriver i domen att det inte finns några bevis för att hon hade för avsikt att döda mannen.

Funktionsnedsatt

Händelsen inträffade i slutet av augusti på en ort utanför Huskvarna. Mannen, som har en funktionsnedsättning, attackerades bakifrån med kniv i ryggen.

Efter händelsen ringde kvinnan själv till polisen och berättade vad som hänt. Kvinnan är känd av polisen sedan tidigare och har tidigare dömts för liknande brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.