Krav på fängelse för fritidsledare

Uppdaterad
Publicerad

Idag avslutades rättegången mot den fritidsledare på Höglandet som misstänks för flera fall av våldtäkt mot en då 13-årig flicka.

Åklagare Pernilla Törsleff yrkade på tre års fängelse för fritidsledaren när rättegången mot honom avslutades i Eksjö tingsrätt på fredagen.

Åklagaren menar att just det faktum att mannen jobbade som fritidsledare är en försvårande omständighet och gör att det hela är allvarligare. Törsleff menar att mannen bör dömas för våldtäkt mot barn och även för posering, som flickan ska ha fått göra.

Fritidsledare på Höglandet

Försvaret menar däremot att det inte handlar om våldtäkter. Enligt försvarsadvokat Mikael Svegfors fanns det ett visst mått av samtycke och därför handlar det om sexuellt utnyttjande, inte våldtäkt. Svegfors hävdar dessutom att mannen inte var fritidsledare just för för den grupp där flickan fanns.

Dom meddelas senare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fritidsledare på Höglandet

Mer i ämnet