Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fritidsgården i Mariannelund fick stänga på grund av stök. Nu öppnar den igen. Hör mer i klippet. Foto: SVT

Öppnar upp fritidsverksamheten i Mariannelund igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att fritidsgården i Mariannelund stängde för några år sedan så har det inte funnits någon motsvarande verksamhet för ungdomarna där. Nu har det öppnats upp en kväll i veckan.

Det är politikerna i Eksjö kommun som har beslutat om att satsa mer på den öppna fritidsverksamheten. Det innebär två extra fritidsledare och en onsdagskväll varje vecka i Mariannelund.

”Samtalen det viktigaste”

Då erbjuds aktiviteter som till exempel korvgrillning, brottning i sumodräkter och innebandy. Och framför allt att kunna hänga med varandra utanför skoltid.

Höglandets mindre orter

– Alla är inte intresserade av idrott utan vill bara komma och vara. Och det är helt okej, samtalen med ungdomarna är det roligaste och viktigaste, säger fritidsledare Eva-Caterine Kaattari.

Fritidsledarna Elin Olsson och Eva-Caterine Caterine Kaattari tror att den nystartade verksamheten i Mariannelund gör skillnad för ungdomarna där. Foto: Emma Johansson/SVT

Fritidsgård kan komma tillbaka

Det är elever i klasserna 5-9 som får komma på aktiviteterna och förhoppningen är att det ska kunna erbjudas två kvällar i veckan efter sommaren.

– Jag tror att det är bra. Det är bra för kommunen i stort, att man vill bo i den delen av kommunen. Att man även satsar på ungdomar där, säger fritidschef Ulrika Skäär.

Fritidschef Ulrika Skäär. Foto: Emma Johansson/SVT

Ungdomar som SVT Jönköping pratade med i Mariannelund önskade att få tillbaka en fritidsgård igen, som stängdes på grund av mycket stök. Det är något som Ulrika Skäär håller med om och säger att den kan komma tillbaka längre fram.

– Fritidsledarna i Eksjö har hittat en lokal som skulle passa, men just nu saknas det resurser för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höglandets mindre orter

Mer i ämnet