Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fritidsledare Martina Nord tillsammans med eleverna Nike Risberg Andersson och Engla Brag. Foto: Emma Johansson/SVT

Skola och företag ska få unga att se sin framtid i Mariannelund

Publicerad

Furulundsskolan i Mariannelund jobbar aktivt med lokala företag för att få unga att se möjligheterna i närområdet. Bland annat genom månadens yrke där en person gästar skolan och berättar om sitt jobb.

Målet med samarbetet med företag är att unga i Mariannelund ska få samma möjligheter som elever i större städer. Att veta vilka yrken som finns och vad de innebär och få hjälp att välja studieinriktning.

– De får ju inte den naturliga inputen som man kanske får i ett större samhälle. Så man bjuda in stan till landet med olika människor eller aktiviteter, säger fritidsledaren Martina Nord.

Höglandets mindre orter

Satsar på praobank

Bland annat satsar man på en praobank där företag kan anmäla sitt intresse att ta emot elever.

– Dels för att vi ska kunna hitta praktikplatser, dels för deras del att de ska veta vilka härliga ungdomar vi har på skolan som kanske är framtida kollegor eller kanske tar över företagen sen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höglandets mindre orter

Mer i ämnet