Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du röster från Jönköping om kravet att förbjuda mopedbilar. Foto: Claudio Bresciani/TT

Krav på förbud mot mopedbilar – säkerheten ifrågasätts

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som i morse voltade en mopedbil i centrala Jönköping och samma dag kommer krav från Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter, Riksförbundet M Sverige, om att mopedbilar ska förbjudas.

Den låga krocksäkerheten i bilarna, som får föras fram i 45 kilometer i timmen, är en av anledningarna. Heléne Lilja som är chef för kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige, menar att karossen ger en falsk känsla av trygghet.

– Dessa fordon är en fara för både förarna och miljön men fortsätter att öka i antal. Mopedbilarna bör fasas ut och förbjudas, säger hon.

Tester visar också att mopedbilar har sämre säkerhetsbälten än personbilar samt har hög risk att välta vid svängning.

I klippet ovan hör du röster från Jönköping om kravet att förbjuda mopedbilar.

Var fjärde inblandad i olycka

Antalet mopedbilar har ökat kraftigt de senaste åren och enligt Riksförbundet M är var fjärde mopedbil i landet inblandade i en olycka. Bilarna är oftast tillverkade av plast och glasfiber och har därmed låg krocksäkerhet.

Förslaget från Riksförbundet M är att istället att höja säkerheten i de mer robusta a-traktorerna så att även de kan föras fram i 45 kilometer i timmen istället för 30 som idag är tillåtet.

– De har en stabilare och säkrare konstruktion än mopedbilar. Även här finns dock säkerhetsproblem som behöver åtgärdas. Många a-traktorer är lätta att manipulera och det finns inget bälteskrav. Även körkortskraven bör ändras, säger Heléne Lilja.

• Mopedbilen ser ut som en liten bil, men klassas vanligtvis som moped klass I och känns igen på den röda triangeln baktill. Den får gå i max 45 km/h och får väga max 425 kg.

• Mopedbil får köras av den som är över 15 år och har AM-körkort, körkort med annan behörighet (A1, B, BE osv.), förarbevis för moped klass I utfärdat före 1 oktober 2009 eller traktorkort utfärdat före 1 oktober 2009.

• Mopedbilen ska framföras på väg och får ej köras på cykelbana. Fordonet ska vara registrerat och ha trafikförsäkring. Däremot ställs inga krav på besiktning och mopedbilsägaren behöver inte heller betala fordonsskatt. Till skillnad från moped klass 1 krävs inte hjälm.

• Mopedbilar saknar små bilars grundsäkerhet. Euro NCAP som utfört krocktester av mopedbilar menar att fordonet har en oacceptabelt hög risk för krockar och skador, även vid lägre hastigheter.

Källa: NTF

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer