Acko Ankarberg Johansson (KD). Foto: Christine Olsson/TT

Kristdemokraternas avgående partisekreterare drabbad av stroke

Publicerad

Acko Ankarberg Johansson meddelade bara några dagar efter valet att hon lämnar posten som Kristdemokraternas partisekreterare. Nu skriver hon på sociala medier att hon drabbats av en stroke.

I inlägget berättar Acko Ankarberg Johansson att hon är sjukskriven och beskriver vad som hände.

”På tisdagsmorgonen efter valet vaknade jag med kraftig yrsel och illamående som lite senare, på SÖS akutmottagning, visade sig vara en stroke. Efter en veckas sjukhusvistelse är jag åter hemma i Huskvarna och kommer vara sjukskriven ett tag framöver”, skriver hon.

Inte närvara på riksmötet

Ankarberg Johansson uppger vidare att hon efter omständigheterna ”mår ganska bra”, men att hon inte kommer närvara när riksmötet öppnar på måndag i riksdagen. 

”Vila och rehabilitering är mitt fokus den närmaste tiden”, skriver hon.

Mattias Ingeson (KD), vice ordförande för partiet i Jönköpings län, kommer nu ersätta Acko Ankarberg Johansson i riksdagen under hennes sjukskrivning.

– Det är jättetråkigt och jag hade hoppats att hon fått chansen att komma in i riksdagen under andra omständigheter. Nu skulle hon njuta av en fantastisk valframgång för KD, säger han.

Har du pratat med henne?

–  Vi har haft kontakt, men inte mycket. Jag har önskat henne ett snabbt tillfrisknande och att hon ska återfå krafterna, säger Mattias Ingeson.

Tidigare kommunalråd

Acko Ankarberg Johansson bor i Huskvarna och har tidigare varit kommunalråd i Jönköping. Hon tillträdde som Kristdemokraternas partisekreterare 2010.

KDs presstjänst uppger att Ankarberg Johansson i nuläget inte ställer upp på intervjuer på grund av sin sjukskrivning. De uppger även att hennes sjukskrivning inte har någon koppling till att hon valt att hoppa av som partisekreterare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer