Acko Ankarberg Johansson lämnar sin post. Foto: Fanni Olin Dahl / TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson avgår

Publicerad

Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson avgår. Beskedet kommer bara dagar efter riksdagsvalet.
– Det är helt och hållet en konsekvens av att hon haft ett krävande uppdrag i flera år och att hon känner att det är dags att göra något annat, säger Kristdemokraternas tf presschef Martin Kits.

Acko Ankarberg Johansson tillträdde som partisekreterare för Kristdemokraterna 2010. Nu, två dagar efter riksdagsvalet, avgår hon.

– Efter åtta år som partisekreterare är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan. Det har varit en förmån att få leda en organisation som spelar stor roll för vilket samhälle vi vill forma, säger Acko Ankarberg Johansson i ett pressmeddelande.

”Har haft ett tungt uppdrag”

Martin Kits är tillförordnad presschef hos Kristdemokraterna:

– Hon slutar i en tid när partiet gjort sitt bästa valresultat på många, många år. Hon har haft ett tungt uppdrag i flera år och kämpat för en sak och ett parti. Sedan nått ett mål och framgång så tidpunkten är helt naturlig, säger han till SVT Nyheter.

Var tidigare kommunalråd i Jönköping

Acko Ankarberg Johansson var tidigare kommunalråd i Jönköping och även om hon avgår som partisekreterare så avgör den slutgiltiga rösträkningen vad nästa uppdrag för hennes del blir.

– Beroende på vad som kommer fram från sammanräkningen som pågår just nu så kan hon bli riksdagsledamot, säger Martin Kits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet