Krister Leimola lämnar Jmini

Uppdaterad
Publicerad

Entreprenören och grundaren av sajten Jmini Krister Leimola lämnar nu posten som vd för bolaget. Han meddelar nu att han lämnar mediebranschen helt.

Varför slutar du?

– Den största anledningen är arbetspressen. Det har varit fyra hårda år med stor konkurrens, tuffa arbetstider och en liten redaktion.

Nu är det dags att gå vidare, jag vill ha en lite lugnare tillvaro.

Du väljer att sluta innan en ny efterträdare är utsedd, varför då?

– Vi tänkte att det kunde vara bra. Det är jag som har beslutat det, processen är från mig. Jag känner att jag måste tänka mer på mig själv. Det är en tuff bransch och pressen har varit för hård för länge.

Under de år du drivit Jmini, vad tycker du om det du presterat?

– Jag är väldigt nöjd över att på väldigt lite resurser driva upp en sajt till den nivån. Det visar att med rätt arbetsmetodik så kan man komma väldigt långt.

Hur har det ekonomiska resultatet varit?

– Det har varit jämt skägg hela tiden, det har aldrig varit några vinster utan det har gått jämnt ut. Det tar några år att etablera en sajt och få in annonsintäkter.

Vad ska du göra nu?

– Nu blir det att ta det lugnt ett tag, jag ska vila lite och ta det easy. Jag ska inte kasta mig in i något nytt, utan tänka på mig själv lite.

Det låter som att du har dubbla känslor över att lämna?

– Det är klart att det här har varit min bebis, det finns alltid känslor när man byggt upp något från noll.

Ingen efterträdare utsedd än

Förutom Jmini har Krister Leimola startat upp flera andra lokala sajter som till exempel Jnytt och Jaffärer.

Krister Leimola säljer alla sina andelar i Jmini och lämnar nu mediebranschen. Kvar som delägare är Henrik Brännström, Björn Thyselius och chefredaktör Daniel Bacelj.  I väntan på att ny vd utses kliver Daniel Bacelj in som tillförordnad vd.

– Det är så klart tråkigt att Krister slutar, han har varit en färgstark profil och gjort ett imponerande arbete med att bygga upp Jmini, men vi ser detta som en början på något nytt. Jmini är mogen för att ta nya snabba steg för att i ännu högre grad bli Jönköpingsbornas sajt, säger Daniel Bacelj. Ett mål vi har är att höja den publicistiska kvaliteten och får en mer kvalitetssäkrad sajt.

I vilken riktning tänker ni utveckla sajten nu?

–Vi är fortfarande i ett start-upläge där vi inte är helt klara på vare sig affärsmodell eller den publicistisk modell. Det finns en hel del trial-and-error och man måste våga laborera sig fram. Vi måste hela tiden agera utifrån det som händer i vår omvärld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.