Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jon Espeset tror att det blir som i Norge där man haft stängda krogar. Där ser man en ökning av svartklubbar och fester i hemmiljö. Foto: SVT

Krogen Harrys i Jönköping har ställt om sin verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Krogen Harrys i Jönköping är en av de restauranger som drabbats väldigt hårt av den pågående pandemin, och nu kommer man enligt de senaste restriktionerna att stänga klockan 22. Krögaren Jon Espeset menar att det kommer att få konsekvenser på andra ställen.

Jon Espeset driver Harrys i Jönköping

De nya restriktionerna från regeringen som börjar gälla ikväll innebär att all alkoholförsäljning ska stoppas klockan 22 och krogarna ska stänga kl 22.30.

Harrys i Jönköping är en av de krogar som drabbats hårdast. Under pandemin har krogen gjort sig av med i stort sett alla timanställda och har gått från 120 till färre än 10 på lönelistan.

– Det är ett stålbad, säger krögaren Jon Espeset.

Räknar med ett långdraget tapp

Han är inställd på att det kommer att vara en mycket svår tid framöver för branschen, och därför ställer han om verksamheten en del för att få in pengar.

– Jag tror att det kan vara svårt fram till efter nästa sommar.

I klippet hör du honom berätta mer om hur han hoppas att företaget ska kunna överleva och om han tror att folk kommer att undvika att festa nu när vi uppmanas att vara socialt isolerade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet