Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kultur- och samhällsdagar i Aneby

Publicerad

Kultur- och samhällsintresserade Anebybor bjuds på många arrangemang under två dagar när Smålands akademi är på besök. Först ut är en konsert med artisten Birgit Carlstén som också är en av akademin ledamöter.

Varje vår besöker Smålands akademi en småländsk kommun och delar med sig av kunskap och erfarenheter. Denna gång är det Aneby som står som värd för besöket under torsdagen och fredagen.

Erik Lindfelt, en av ledamöterna i Smålands akademi.

– Vi erbjuder ett smörgårdsbord av musik, föredrag och föreläsningar och annat som kommunen får välja bland inför vårt besök, berättar författaren och journalisten Erik Lindfelt som är en av ledamöterna i Smålands akademi.

Välkända profiler i akademin

Smålands akademi består av välkända kultur- och samhällsintresserade personer som representerar olika delar av det småländska samhälls- och kulturlivet. Förutom Erik Lindfelt och Birgit Carlstén ingår i akademin till exempel biologen Stefan Edman, biskop emeritus Jan-Olof Johansson och Erika Lagerbielke, professor i glasdesign.

– Aneby kommun har gjort ett bra jobb med att sätta ihop ett blandat program från de olika ämnen vi kan kan erbjuda, menar Erik Lindfelt.

25-årsjubileum

Aneby ansvarar för arrangemangen och står för övernattning, men Smålands akademi tar annars inte betalt för sitt program när den årligen besöker en kommun. 

– Vi kommer att hålla ungefär ett dussin olika föredrag, konserter och liknande. Smålands akademi bildades för 25 år sen så det är ju lite jubileum i år, säger Erik Lindfelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer