Kvinna åtalas för stölder och bedrägerier

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern stal en plånbok, tog ut 44.000 kronor på ett bankkort och handlade även varor för 15.000 kronor. Nu åtalas hon för stöld och bedrägerier.

Det var någon gång under perioden 7-14 december 2015 som kvinnan stal en plånbok innehållande 120 kronor och ett bankomatkort från en annan kvinna på Värnamo sjukhus. Kvinnan kom över pinkoden till bankkortet och lyckades vid fem tillfällen att göra uttag på sammanlagt 44.000 kronor. Hon ska också ha lyckats handla varor på kortet hos olika företag för sammanlagt över 15.000 kronor.

Stöld och bedrägeri

Hon åtalas också för att ha stulit en plånbok med 200 kronor i kontanter, en mobiltelefon samt kläder och smink från en annan kvinna på Värnamo sjukhus den 2 januari i fjol.

Dessutom åtalas hon för bedrägeri. Hon ska ha köpt kläder för nästan 7.000 kronor via nätet från ett företag  i en annan persons namn. Köpen ska ha gjorts i november 2014.

Den åtalade kvinnan erkänner de brott hon åtalats för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.