Foto: Philip Naskret/SVT

Kvinna föll från balkong – avled på plats

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen föll en kvinna från en balkong på fjärde våningen och avled. Kvinnan bodde på ett korttidsboende för dementa i Vetlanda och föll ner från ett fönster som stod öppet.

– Detta är naturligtvis en oerhört tragisk händelse och våra tankar går till de anhöriga, säger Ulrika Ribbholm som är biträdande vård- och omsorgschef.

– Jag blev kontaktad av räddningstjänsten vid 17-tiden igår, när jag kom till platsen var polis och ambulans redan här, säger Ulrika Ribbholm till SVT.

Balkongen där händelsen inträffade är inglasad, men på grund av den extrema värmen stod ett fönster öppet. Kvinnan som

Foto: Vetlanda kommun

blev lämnad under en kort tid, trillade på något sätt ut från fönstret och avled på platsen.

– Det vi vet är att personalen hade kontakt med kvinnan, och att hon var själv i någon minut.

Personalen agerade enligt Ulrika Ribbholm direkt och utförde hjärt- och lungräddning. Ambulansen var också snabbt på plats men kvinnans liv gick inte att rädda.

Utredning påbörjad

Kommunen har nu börbörjat en utredning som kommer lämnas till inspektionen för vård och omsorg (IVO).

 – Vi behöver ta reda mer detaljer kring händelsen och se om vi eventuellt behöver göra åtgärder för att höja säkerheten ytterligare, säger Ulrika Ribbholm.

Både boende och personal har fått stöd efter händelsen. Anhöriga är kontaktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.