Kvinna i hemtjänsten åtalas efter stölder

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern som arbetet i hemtjänsten i Jönköping åtalas vid Jönköpings tingsrätt för flera fall av grov stöld, narkotikabrott, bedrägeri och grovt egenmäktigt förfarande.

En kvinna i 30-årsåldern som arbetet i hemtjänsten åtalas vid Jönköpings tingsrätt för flera fall av grov stöld, narkotikabrott, bedrägeri och grovt egenmäktigt förfarande.

Genom sitt arbete har kvinnan kunnat komma in hos äldre personer och där kommit över id-kort, narkotikaklassade tabletter och smycken.

Kvinnan har enligt åtalet stulit de äldres id-handlingar och sedan uppgett sig vara ombud för dem och på så sätt lurat apotek att lämna ut tabletter till henne. Brotten har främst begåtts i Tranås och Jönköpings kommun, men även i en kommun i Skåne.

– Kvinnan har suttit häktad i väntan på åtal. Hon erkänner de flesta brotten men nekar till några fall av stöld av smycken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.