Kvinna misstänks ha fuskat med kamera i knapphål

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna åtalas nu för misstänkt fusk på kunskapsprovet för körkort. Kvinnan ska ha haft en liten kamera monterad vid ett knapphål i sin skjorta.

En kvinna åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt, misstänkt för fusk på kunskapsprovet för körkort. I polisens förundersökning framgår det att vittnen sett att kvinnan hade en liten kamera som såg ut som en knapp, på sin skjorta. De slog larm och ansvariga på Trafikverket larmade polis.

Den misstänkta kvinnan ska då gått ut på toaletten, men polisen hittade sedan kamerautrustningen utanför toaletten och kunde konfrontera kvinnan. Händelsen inträffade i april förra året och nu väcks alltså åtal mot kvinnan, som är i medelåldern. Hon åtalas misstänkt för osann försäkran, grovt brott, kvinnan förnekar brott. 

Det är nu cirka två år sen det blev möjligt att brottsåtala personer för misstänkt fusk vid just teoridelen, kunskapsprov, när man ska ta körkort.

I klippet nedan berättar Caroline Sollenby på Trafikverket om hur fusk kan gå till

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.