Kvinna påkörd av lastbil vid Munksjöstaden

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 80-årsåldern som blev påkörd av en lastbil på Barnarpsgatan i Jönköping strax efter klockan åtta i morse har avlidit.

Larmet kom kvart över åtta om att en kvinna blivit påkörd i närheten av Torparondellen vid bostadsområdet Munksjöstaden i Jönköping. Enligt räddningstjänsten verkar hon ha blivit påbackad av en lastbil när hon var på väg att korsa gatan.

– Det fanns mycket folk i området, bland annat byggjobbare som snabbt kunde hjälpa henne. Ambulans var också snabbt på plats och kunde föra henne till sjukhus, säger Gustav Hultegård som var insatsledare, men trots detta avled kvinnan senare på sjukhuset. Hennes anhöriga har underrättats.

Olyckan kommer att utredas och därför har en anmälan gällande vållande till kroppsskada upprättats. Flera vittnen ska höras. Föraren av fordonet är inte misstänkt för något brott i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.