Foto: Arkivbild

Kvinna våldtagen i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks för att ha våldtagit en kvinna i Nässjö under onsdagen. Mannen plockades in till förhör några timmar senare och han sitter nu anhållen.

Strax efter midnatt mot onsdagen tog polisen emot ett larm om att en kvinna utsatts för en våldtäkt. Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik ska våldtäkten ska ha skett inomhus på en adress i Nässjö.

Under onsdag morgon hämtade polisen in en man i 20-årsåldern som förhördes, misstänkt för våldtäkten. Efter förhör anhölls mannen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

– Gripandet ska ha gått lugnt till, säger Thomas Agnevik.

Men han vill inte berätta hur gammal kvinnan är:

– Nej, det vill inte åklagaren att vi går ut med.

Nekar till brott

Polisen hänvisar till åklagaren Klas Hellgren som håller i utredningen. SVT Nyheter Jönköping har inte fått tag på honom, men till GT berättar Hellgren att de söker vittnen till händelsen. I övrigt är han förtegen om den misstänkta våldtäkten.

Kan du i alla fall säga om han nekar till brott?

– Ja, han nekar till brott, säger Klas Hellgren till GT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.