Kvinna på löptur utsatt för våldtäktsförsök

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna var ute och sprang när en okänd man dök upp och tog tag och höll fast i henne. Händelsen inträffade i ett skogsområde klockan 09.11 vid Tulpanstigen nära Ekhagsvallen i Jönköping.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern lyckades slita sig loss och kunde ta sig från skogsområdet på Ekhagen. Därefter larmade hon polisen. Hon ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador.

– Vi har varit där och pratat med målsägande, vi har också pratat med personer i närheten eftersom det var flera människor utomhus, men vi kommenterar inte vad vi pratade om, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på Polisen.

Flera patruller larmades

Flera polispatruller och hundpatrull larmades till platsen och sökte efter gärningsmannen, men ingen misstänkt anträffades under sökarbetet.

– Vi kommenterar inte hur många poliser som kopplades in av polisstrategiska skäl men flera poliser har varit där, om någon sett poliser på platsen så handlade det om detta ärende, säger Dennis Johansson Strömberg.

Har ni säkrat några spår?

– Det är ingenting vi kommenterar, detta är en förundersökning. Vilka spår vi säkrat eller inte är inget vi går in på på grund av förundersökningssekretess, säger han.

Försök till våldtäkt

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande försök till våldtäkt. Polisen är intresserade av att få in tips om personer som kan ha uppträtt avvikande och som kan kopplas samman med händelsen. Det går att tipsa polisen på 114 14. Polisen vill inte ge några uppgifter om signalement av personen som ska ha begått gärningen.

– Är det någon som har befunnit sig där eller vet något får de gärna kontakta oss om de inte gjort det redan, säger Dennis Johansson Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.