Sjukvårdsdirektör Martin Takac berättar om skadeläget efter attacken i Vetlanda. Foto: Emma Johansson/SVT

Så mår de skadade efter attacken i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Läget är nu stabilt för de tre personer som vårdats för livshotande skador efter attacken i Vetlanda i går. Akutvården har pressat sjukvårdspersonal ytterligare.

Attacken skedde i Vetlanda runt 15-tiden i går, onsdag. Sju personer skadades på olika platser och tre av dem vårdades för livshotande skador. Läget för dem anses nu vara stabilt. Den misstänkte gärningsmannen sköts under insatsen och även hans tillstånd uppges vara stabilt.

Ytterligare två personer bedöms ha fortsatt allvarliga skador, två med måttliga skador och en person med lindriga skador. De skadade är samtliga män i åldern 35 till 75 år.

Våldsdådet i Vetlanda

– Många patienter som har krävt operation och IVA-vård. Men i dag bedömer vi att ingen är livshotande skadad, säger Martin Takac som är sjukvårdsdirektör för kirurgisk vård.

Innebär det att alla kommer att klara sig?

– Ja, det är absolut vår förhoppning.

Vården innebär ytterligare tung belastning för sjukvården, men det ska inte ha påverkat patienterna på covid-IVA.

Klippet nedan: Här grips misstänkte gärningsmannen.

Se SVT Nyheters direktsändning om Vetlandadådet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet