• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Läktare på Visingsö har rasat

Uppdaterad
Publicerad

En läktare rasade under tornerspelen på Visingsö på lördagen och minst fyra personer skadades enligt Räddningstjänsten.

Larmet kom strax efter klockan 17. Enligt de första uppgifterna från SOS Alarm ska tre personer ha skadats under tornerspelen på Visingsö. Detta korrigerades senare till fyra personer.

Jerker Sturedahl, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping, bekräftar att det är en läktare som rasat. Enligt polisen befann sig mellan 40 och 50 personer på läktaren.

– Det är fyra personer som har skadats, alla ska vara vid medvetande, säger han.

”Lugnt och stilla”

De skadade togs om hand av den räddningstjänstpersonal på Visingsö som till vardags sköter sjukvårdslarm. Ambulanser skickades över med färja från Gränna hamn.

LÄS MER: Här rasar läktaren

Viktor Claesson, kassör i Visingsö Tornerspelsförening berättar vid 18.30-tiden att allt är lugnt och att de skadade har fått hjälp.

– Det var en mindre läktare som rasade – det är ju ingen fotbollsarena direkt, säger han.

– De som skadades har fått vård, allt gick lugnt och stilla till.

Polisen uppger att det ska röra sig om kroppsskador, inget livshotande och de skadade har förts till Ryhov.

Oklart om fortsättning

Olyckan inträffade under evenemangets sista del och än har tornerspelsföreningen inte tagit ställning till hur det blir med söndagens aktiviteter.

– Det hände så nyligen, vi har inte samlat ihop oss ännu.

Polisen finns på plats under kvällen för att göra en teknisk undersökning.

– Vi kan inte utesluta brott och inleder därför en förundersökning med rubriceringen vållande till kroppsskada, säger Mikael Ehne,vakthavande polisbefäl i region Öst.

LÄS MER: Maria var på tornerspelen på Visingsö när läktaren rasade

Senare under lördagkvällen meddelade man på sin facebooksida att evenemanget kommer att fortsätta som planerat under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.