Foto: Martina Holmberg / TT

Länets bästa företagsklimat i Gnosjö

Publicerad

Gnosjö kommun har bäst företagsklimat i länet och hamnar på en 24:e plats i riket i Svenskt Näringslivs årliga ranking. Alla kommuner i Jönköpings län hamnar på den övre halvan i landet.

På tisdagen presenterar Svenskt Näringsliv sin ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner. Den visar att det ser bra ut för kommunerna i Jönköpings län. Alla länets kommuner kommer på den övre halvan.

– Det är roligt att se att länets alla kommuner återigen återfinns på den övre halvan av vår rankinglista av landets 290 kommuner och att vi på helheten klättrar fler placeringar än vi tappar, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Av de sex kommuner från länet som kommer längst ned i rankingen klättrar fem medan alla fem toppkommunerna tappar placeringar.

Sävsjö årets klättrare

Kommunen med bäst företagsklimat i länet, Gnosjö, tappar en placering till plats 24. Årets klättrare i Jönköpings län är Sävsjö kommun som klättrar 30 placeringar till plats 81. Gislaved klättrar 29 placeringar och hamnar på plats 128.

– Jag vill säga grattis Gislaved, som efter raset för några år sedan arbetat hårt för att återvinna företagens förtroende och också genomfört ett antal förändringar för att förbättra servicen och kontakterna. Det visar sig även i år när man fortsätter att stadigt fortsätta att klättra i rankingen, säger Anna Gillek.

Två tredjedelar av Svenskt Näringslivs ranking baseras på enkätsvar från företagare. Den sista tredjedelen består av statistik gällande strukturella förutsättningar för företagande i varje kommun.

Solna har bäst företagsklimat i landet, följt av Höganäs och Staffanstorp.

Länets kommuners placering

Visa

Gnosjö 24 -1

Vaggeryd 30 -10

Mullsjö31-4

Tranås 33 -4

Värnamo 36 -14

Habo 59 +11

Aneby 71 -28

Sävsjö 81 +30

Nässjö 83 +14

Jönköping 89 +23

Eksjö 104 +15

Vetlanda 113 -34

Gislaved 128 +29

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer