Emma Säll tittar på bilarna och lyssnar på musik för att orka de långa köerna. Foto: SVT/Herman Svensson

Långa köer på E4 till motormässan

Uppdaterad
Publicerad

Det är soligt, det är påsk och det är motormässa, det innebär långa köer på E4. Enligt Eric Pettersson och Emma Säll, är musik och bra sällskap lösningen på de långa köerna.

Från Länsjukhuset Ryhov i söder och från Huskvarna småbåtshamn i norr, sträcker sig två långa köer till motormässan på Elmia. Tommy Thorngren som är kommunikationsansvarig för polisens kommenderingen, berättar att det har varit lugnt i köerna.

– Vi ser att det är klart mycket mer folk idag än under långfredagen. Det är svårt att undvika köer, men vi har haft ett bra samarbete med arrangörerna för att få en bra trafik till mässan, säger Tommy Thorngren. 

Få kliver ur bilarna

Under åren har personer i bilarna som stått i kön klivit ur för att sträcka på benen eller uträtta vissa behov. Det har enligt Tommy Thorngren lugnat ner sig.

– Jag har inte fått tecken på att många kliver ur bilarna, om någon har gjort det har polisen varit framme hos personerna, säger han.

Eric Pettersson och Emma Säll ska gå på motormässan under påskafton, de menar att med musik och bra sällskap kan man klara av att sitta i en lång kö

I videon ser man den långa kön från Länsjukhuset Ryhov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.