Foto: SVT

Länsderby med känslor väntar i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det dags för länsderby. Det är Jönköping Södra IF som möter IFK Värnamo på Finnvedsvallen under Superettans 12:e omgång. Det är två år sedan länslagen möttes i Superettan.

– Det kommer vara mer känslor i och med att det är derby, säger Roar Hansen tränare IFK Värnamo.

Både IFK Värnamo och Jönköping Södra IF har haft en tung start. Värnamo som i dagsläget ligger sist i tabellen med fem poäng, har inte haft den starten man velat.  

– Vi önskar att vi inte vore i den sitsen vi är i, men nu är vi där och får ta varje tillfälle i akt. Ett derby är lite annorlunda, det kommer vara mer känslor i och med att man har en närmare relation till spelare och tränare. Nu gäller det att våga gasa, det ska vara lite mer känslor i ett derby, säger Roar Hansen.

En vanlig match

Jönköping Södra IF som i början av säsongen startade med Jörgen Wålemark som tränare fick tidigt göra ett byte. Nu är det Stefan Jörgensen som har fått rollen som huvudtränare, och tidigare assisterande tränare Christer Persson har tagit rollen som manager.

– Sedan det blev en förändring har stämningen varit bra. Det är en väldigt ambitiös grupp som vill väldigt mycket. Matchen ikväll blir inte mer speciell för att det är ett derby, men det är trevligt att det blir lite mer publik, annars är det ingen ändring på rutiner. Vi har tittat på IFK Värnamo och analyserat, spelmässigt är de bra och har varit bättre än vad resultatet visar. Jag tror det blir en tuff och en jämn match och jag hoppas vi kommer vinna, säger Christer Persson, manager i Jönköping Södra IF.

I genrepet som spelades i mars mellan IFK Värnamo och Jönköping Södra IF i Habo, vann IFK Värnamo med 2-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.