Länsstyrelsen begränsar hastigheten i delar av Munksjön. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Länsstyrelsen begränsar hastigheten i delar av Munksjön

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste åren har det varit mycket buskörningar med vattenskotrar i Munksjön i centrala Jönköping. Länsstyrelsen har nu beslutat att vissa delar av Munksjön ska vara hastighetsbegränsad.

Länsstyrelsen har nu beslutat att hastigheten norr om Munsjöbron ska begränsas till 12 knop. I kanalen vid Slottsbron och förbi gästhamnen kommer hastigheten begränsas till 5 knop. Hastighetsbegränsningarna kommer att träda i kraft den 11 juni 2021.

Åsikterna om vattenskoteråkning längs med Vätterns stränder och på Munksjön i centrala Jönköping var skarpa under sommaren 2020.

 I början av juni kolliderade en vattenskoter med en tävlingsroddare på Munksjön och därefter eskalerade kritiken. Mer om det hör du i klippet nedan.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Paul Buckley som är ordförande i Jönköpings roddsällskap om att flera vattenskoteråkare kör vårdslöst i Munksjön och i Vättern. Foto: Johannes Tolf/ Fredrik Weibull SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer