Foto: TT

Länsstyrelsen söker nya begravningsombud

Publicerad

En begravning tas oftast om hand av en församling inom Svenska kyrkan. Men nu vill Länsstyrelsen säkerställa att även personer som inte är medlemmar i Svenska kyrkan får sina intressen tillvaratagna.

Länsstyrelserna har ansvaret för begravningsverksamheten i Sverige. I många fall så sköts begravningen av en församling inom Svenska kyrkan, men nu söks begravningsombud som ska kunna hjälpa till och granska så att allt går rätt till för de personer som inte är medlemmar i Svenska kyrkan.

Ett begravningsombud ska, förutom att tillvarata intressen för personer som inte är medlemmar, bland annat hålla kontakt med andra trossamfund och föreslå åtgärder för att tillgodose önskemål. Samt dessutom underrätta Länsstyrelserna om man hittar brister i församlingens sätt att sköta begravningsverksamheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer