Länstrafiken testar nattstopp på Grännabussen. Foto: SVT

Länstrafiken testar nattstopp på Grännabussen

Publicerad

Länstrafiken testar nu nattstopp på linje 121 mellan Norrängen i Huskvarna och Gränna. Det innebär att nattbussresenärer kan hoppa av mellan hållplatser på sträckan.

– Vi ser verkligen fram emot att prova detta under vinterhalvåret. Samtidigt känns det viktigt att från vår sida kunna erbjuda Nattstopp som kan skapa en trygghet hos våra resenärer, säger Christine Leppänen, trafik och planeringschef på Jönköpings Länstrafik i ett pressmeddelande.

Nattstopp går till så att resenären vid påstigning eller allra senast hållplatsen innan hen vill kliva av ska säga till busschauffören. Busschauffören avgör då om stoppet kan ske på ett trafiksäkert sätt. Det är enbart den resenär som önskat Nattstopp som kliver av. Nattstopp ska gälla på kvälls och natturer från klockan 21.

Motion från Vänsterpartiet

Bakgrunden till nattstopp på bussen är en motion som Vänsterpartiet lämnade in till regionfullmäktige i september. Under hösten har frågan utretts och nu har regionen beslutat att göra ett försök på en linje.

– Vi ser verkligen fram emot att prova detta under vinterhalvåret. Samtidigt känns det viktigt att från vår sida kunna erbjuda Nattstopp som kan skapa en trygghet hos våra resenärer, säger Christine Leppänen, trafik och planeringschef på Jönköpings Länstrafik.

Försöket pågår från den 18 december och fram till den 13 juni och kommer efter perioden att utvärderas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.