Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läraren Anna Gustafsson vill se fler tekniska lösningar i skolan för att hjälpa barn som är sjuka. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Läraren Anna: ”Måste vara öppna för mer tekniska lösningar”

Publicerad

Anna Gustafsson är lärare på Handskerydsskolan och i hennes klass går eleven Alice Nordal som får hjälp av en robot för att vara med på lektionerna. Men i framtiden vill se fler tekniska lösningar för att hjälpa barn som inte kan gå i skolan på grund av sjukdom.

Alice Nordal har haft en sjukdomsblid sedan födseln vilket gör att hon är borta från skolan under längre perioder. Men sedan två månader tillbaka får hon hjälp av en robot för att kunna delta på lektionerna i skolan. Någon som har underlättat hennes skolgång, enligt läraren Anna Gustafsson.

– Roboten har varit väldigt avgörande, just för att hon kan koppla upp sig och se vad som händer i klassrummet direkt. Det blir ingen andrahandsinformation utan att det blir en direkt kontakt med Alice under lektionstid och det har varit en stor fördel i hennes kunskapsutveckling, säger Anna Gustafsson.

Fler tekniska lösningar i skolan

I framtiden hoppas hon att fler elever ska få hjälp av tekniska lösningar för att klara av skolgången när de tvingas vara hemma en längre tid på grund av sjukdom.

– Jag tror att det kommer att komma fler tekniska lösningar. Nu kom en pandemin där vi fick ställa om och använda oss av andra lösningar och vi klarade av det bra i skolan, så jag tror att vi måste vara öppna för mer tekniska lösningar i framtiden, säger Anna Gustafsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet