Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan hör du utbildningschefen berätta när skolan upptäckte att vikarien skickade sexuellt innehåll till eleverna. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Lärarvikarien i Jönköping jobbade inte kvar när sexmeddelanden skickades

Uppdaterad
Publicerad

Anställningen för den lärarvikarie som anmälts av Jönköpings kommun hade avslutats redan innan personen skickade filmer med sexuella bilder och filmer till elever.

– Det är mycket allvarligt att skolan skapar en kontaktyta mellan en vuxen och elever, även om den vuxna hade slutat på skolan, säger Charlotte Olsson, utbildningschef grundskola i Jönköpings kommun.

Lärarvikarien har arbetat på ett flertal skolor i kommunen. Personen har varit anställd inom utbildningsförvaltningen inom ett par års tid och enligt den första kontroll som gjorts så var det efter att anställningen upphört som hen skickade material med sexuellt innehåll till elever.

– Efteråt kom det till vår kännedom att vi har haft en vikarie i vår organisation där det här har förekommit. Så den här vikarien var avslutad sedan tidigare, säger Charlotte Olsson.

Händelsen ska nu ändå utredas vidare internt på kommunen.

I klippet ovan hör du utbildningschefen berätta hur skolan upptäckte att vikarien skickade olämpligt innehåll till eleverna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.