Se när kriminalteknikerna undersöker fordonet. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Bil i Mullsjö skadad i explosion

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndag kom larm om en explosion i en personbil i Mullsjö. Polisen misstänkte att det kan vara något som detonerat inne i fordonet. Både personal från nationella bombskyddet och polisens tekniker har undersökt bilen och på måndagen kunde man ge beskedet att det handlade om en så kallad banger.

– Man blir ju orolig, jag vet inte varför bilen har exploderat, säger en anhörig till bilägaren, som fick höra om explosionen på söndagsmorgonen.

I klippet ser du när kriminaltekniker undersöker bilen.

Larmet om händelsen kom strax före klockan två på natten. Först trodde man att det rörde sig om en bilbrand.

– Men när man kommer fram ryker det kraftigt på ett sätt som gör att man fattar misstanke om att det kan vara något annat som ligger bakom, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisregion öst.

Inga personskador

Polisen startade under söndagen en utredning om skadegörelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och under måndagen kunde man ge besked om att det handlade om en så kallad banger som exploderat.

Ingen person skadades vid händelsen.

Fordonet stod parkerat i ett bostadsområde. Men inga byggnader eller andra fordon har fått några skador i samband med explosionen.

Tidigare bilbränder

Flera bilbränder har skett i Mullsjö sedan i våras. Nu var det en explosion som förstörde bilen.

– Nu får det räcka med sådan här skit, nu måste det hända någonting som får stopp på det här, säger den anhörige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.