Lastbilen som var lastad med papper blev helt förstörd i branden. Även en stor mängd diesel ska ha runnit ut. Foto: Privat/Martin Andersson

Larm om lastbilsbrand

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil lastad med papper började brinna på E4:an mellan Gränna och Huskvarna vid 9-tiden på tisdagsmorgonen. Lastbilen var övertänd och trafiken söderut stoppades helt. En person uppges ha ådragit sig skador som under eftermiddagen betecknas som måttliga.

Räddningsjänstens styrkor från Gränna och Huskvarna på plats mellan Gränna och avfarten mot Ölmstad. Under släckningsarbetet var det helt stopp i trafiken söderut.

Lastbilen ska vara helt utbrunnen och det finns uppgifter om att upp till 200 liter diesel ska ha läckt från lastbilen i samband med branden. Brandplatsen ligger i ett vattenskyddsområde.

Avstängt körfält hela dagen

Enligt bilister på plats började polisen släppa på trafiken i ett körfält strax efter klockan 10. Men det kommer att vara problem på platsen under hela dagen.

– Nu väntar dels omlastning av halvbrända pappersbalar, dels bärgning av lastbilen – och det kommer att ta tid, säger Thomas Agnevik presstalesperson på polisen. Vi räknar med att det kommer att vara köer på platsen under hela dagen, så ett tips är att ta av vid Gränna och köra gamla riksettan söderut.

I samband med uppkomna köer efter lastbilsbranden inträffade ytterligare en olycka. Foto: SVT

Ytterligare olyckor

Ytterligare en olycka inträffade i kön några kilometer norr om den brinnande lastbilen. Flera fordon var inblandade, enligt uppgift två personbilar och en lätt lastbil. Tre personer ska vara inblandade i den olyckan.

Enligt räddningstjänsten fördes tre personer till sjukhus efter kökrocken. Enligt uppgifter från Länssjukhuset Ryhov ska en kvinna ha ådragit sig skador som betecknas som måttliga. Hon är inlagd för vård. En kvinna och en man ska ha skadats lindrigt och fick åka hem efter behandling.

En av förarna är misstänkt för vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och rattfylleri, uppger polisen. Bilen är tagen i beslag av polisen för en teknisk undersökning.

Lastbilschauffören i den första olyckan klarade sig utan fysiska skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.