I klippet ser du den stinkande läckan som fick många bilister att reagera. Foto: SVT/Johannes Tolf

Larm om stank i Jönköping – fisksörja läckte ut på vägen

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilister larmade räddningstjänsten eftersom det stank kraftigt i bland annat Göteborgsbacken utanför Jönköping. Orsaken var en lastbil som läckt rutten fisksörja över vägbanan.

Lastbilen som var på väg från Västervik till Danmark med rutten fisksörja fick problem med läckage under måndagen. Istället för att hela lasten kom fram till biogasanläggningen hamnade en hel del på vägen.

– Den 30 kubikmeter stora lasten har svällt till ungefär 50 kubikmeter, vilket tyvärr innebär att det läcker en hel del, berättar lastbilschauffören när SVT möter honom vid vägrenen ovanför Göteborgsbacken.

Vägen sanerades

Han säger att han väntar på en slamsugningsbil som ska tömma delar av lasten. När läckaget började har han ingen aningen om, men i Jönköping började bilister att blinka på honom.

– Då förstod jag att något var fel, säger han och tittar ner på marken där fisksörjan sakta rinner ner mot diket.

Enligt vittnen ska lastbilen även ha läckt på sträckan Nässjö – Jönköping och det ska luktat riktigt illa.

Göteborgsbacken sanerades under eftermiddagen för att bli av med odören.

I klippet ser du den stinkande läckan som fick många förbipasserande att hålla för näsan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.