Lastbil med trailer körde i diket

Uppdaterad
Publicerad

Flera lastbilar har glidit av vägar under fredagsförmiddagen. En av olyckorna inträffade på riksväg 32/47 utanför Ekenässjön i Vetlanda kommun. Enligt räddningstjänsten har både lastbilen och trailern kört i diket.

SOS fick larmet om olyckan strax efter klockan 09.10 på fredagsmorgonen. Robert Roslund, insatsledare på räddningstjänsten i Vetlanda, uppger att olyckan inträffat i norrgående riktning.

– Föraren verkar tillsynes oskadd och behövde ingen ambulans, säger han.

Enligt Roslund har bilen fått karosskador och trailern har hamnat på sidan i diket. Den ska vara lastad med 25 ton möbler.

Beställt tungbärgning

Polisen uppger att det är mycket halt på olycksplatsen. Räddningstjänsten har nu beställt tungbärgning.

– Men jag har ingen prognos för när arbetet kommer vara färdigt. Det beror på om man kommer behöva lasta om möblerna, säger Robert Roslund.

Under tiden släpper räddningstjänsten på trafiken växelvis förbi olycksplatsen.

Även i Gislaved fick väglaget en lastbilstrailer att glida ner i ett dike.

Gled ner i diket

Larmet inkom till SOS strax efter klockan 09.40 som en trafikolycka, men enligt Peder Reich, yttre befäl på räddningstjänsten i Gislaved/Gnosjö, har lastbilen inte kört av vägen.

– Chauffören hade stannat i en p-ficka över natten och när han sedan skulle köra gled han ner med släpet någon meter, säger han.

Enligt polisen stannade då en annan långtradare för att hjälpa till vilket blockerade trafiken.

– Polisen får stoppa trafiken en stund så lastbilen kan få hjälp att komma loss, säger Peder Reich.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.