Hör henne berätta om sina egna erfarenheter. Foto: SVT / Emil Hammarström

Sanna Ingermaa Nilsson spelar Justine i världsberömd berättelse

Uppdaterad
Publicerad

Melancholia har premiär på Kulturhuset Spira i Jönköping under helgen. Teaterpjäsen är baserad på den prisbelönta och världskända filmen av Lars von Trier, från 2011, med samma namn.

En av huvudrollerna spelas av Sanna Ingermaa Nilsson, SVT träffade henne och pratade om psykisk ohälsa, som hon själv har erfarenhet av.

– Pjäsen berör två väldigt aktuella ämnen, dels det med en människa i depression och vad det gör med en människa. Det finns också den handlingen att vi står inför en katastrof, en möjlig undergång och vad man gör med sin sista tid, säger Sanna Ingermaa Nilsson.

Se klippet ovan för att höra henne berätta om sina egna erfarenheter.

Publiken en viktig del

Pjäsen kommer att utspela sig i tre akter. Den första börjar med Justines bröllop där publiken själv kommer kunna delta i middagen. Sedan följer två ytterligare akter, där den sista äger rum i en av teatersalongerna.

– Först kommer publiken att sitta med på bröllopet, man kommer att vara en gäst mitt bland oss. Sen kommer publiken att tas till olika platser, säger Sanna Ingermaa Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.