Det var vid klockan 18.50 som polisen larmades om att en livsmedelsbutik på Lagastigen i Värnamo rånats. Foto: Nyhetsbilden/Carl Carlert

Livsmedelsbutik i Värnamo rånad

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i Värnamo utsattes på tisdagskvällen för ett rån. En maskerad person ska uppträtt hotfullt och lyckats få med sig en okänd summa pengar.

Det var vid klockan 18.50 som polisen larmades om att en livsmedelsbutik på Lagastigen i Värnamo rånats.

– Personen lämnade butiken till fots och sprang sedan vidare norrut, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Flera polispatruller arbetar vid 20-tiden med att söka efter gärningspersonen.

Polisen har hållit förhör med personal och kunder på platsen. Foto: Nyhetsbilden/Carl Carlert

Spärrat av

Polisen har hållit förhör med personal och kunder på platsen och kassan där pengarna stals har spärrats av för en kommande kriminalteknisk undersökning. Även ett område utanför butiken har spärrats av.

– Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt, men en i personalen har åkt till sjukhus för kontroll på grund av chock, säger Thomas Agnevik.

Söker vittnen

Polisen har inlett en förundersökning om rån. Värdet på det tillgripna är ännu inte känt.

– Vi söker kontakt med personer som har befunnit sig i närheten av Lagastigen – Nydalavägen – Prostgårdsvägen och Kapellgatan. Alla iakttagelser är av intresse för utredningen. Speciellt om en person som verkat stressad och anfådd är av intresse, säger Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.