Lotta Frenssen vd på Elmia AB ser ljust på framtiden efter att restriktionerna lättar framöver. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Ljusning för Elmia efter ändrade restriktioner – snart öppnar mässorna

Publicerad

I över 1,5 år har mässorna i Jönköping uteblivit på grund av coronapandemin. Men efter gårdagens besked om ändrade restriktioner ser Elmia AB positivt på framtiden.

Igår kom Folkhälsomyndigheten och regeringen med beskedet att restriktionerna kommer att lätta från den 1 juli. För mässbolaget Elmia AB kan det innebära att de snart kan öppna upp för mässor igen.

– Det är positivt, vi har fått ett eget spår nu i pandeminlagen som innebär att vi kommer behandlas lite mer som en marknadsplats, så vi har inget maxtak på antalet besökare, säger Lotta Frenssen, vd Elmia AB.

Hur snabbt kan ni ställa om nu?

– Generellt tar det längre tid att planera de större mässorna och kortare tid för de mindre, säger hon.

Stora förluster

Elmia gjorde förra året en förlust med 113 miljoner koronor, vilket fick stor påverkan för företaget.

– Vi har ju tvingats korttidspermittera och vi har även tyvärr tvingats säga upp folk och flera av dem har ju nya jobb nu. Men det pågår en rekryteringsprocess nu, säger Lotta Frenssen.

Hur ser du på framtiden?

– Jag ser ljust på framtiden, jag tror på det mänskliga mötet, även om det kommer att se annorlunda ut, säger hon.

I klippet berättar Lotta Frenssen vilka mässor som är på gång till hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.